Ισηγορία

Ισηγορία - Χθών

home

Είς την σελίδα αυτήν θα δείτε τα βιβλία των εκδόσεων Ισηγορία και Χθών, από τα οποία μερικά κυκλοφορούν και σε ηλεκτρονική μορφή (e-books pdf).

Για χονδρική πώληση των βιβλίων επικοινωνείστε με τους δύο διανομείς μας: ΠΑΡΑΓΩΝΙ, Μαρία Χρ. Εψήμου, Κωλέττη 2, Εξάρχεια, Τηλέφωνο 2103803334 ή με το e-mail maria-epsimou@hotmail com Ή με το ΠΑΡ'ΗΜΙΝ Ε. Τζανακάκης Ι.Κ.Ε., Χαριλάου Τρικούπη 11Α, Τ.Κ. 10678 Αθήνα, Τηλέφωνο 2103811201, ή 2103802542, ή με το e-mail parimin@otenet gr.


Frankenstein, Or the modern prometheus
By Mary Wollstonecraft Shelley

Letter 1
To Mrs. Saville, England
St. Petersburgh, Dec. 11th, 17—
You will rejoice to hear that no disaster has accompanied the commencement of an enterprise which you have regarded with such evil forebodings. I arrived here yesterday, and my first task is to assure my dear sister of my welfare and increasing confidence in the success of my undertaking.

Chthon Limited edition of the original in 20 copies.

Pages 188 - 17x24 - ISBN 978-618-5214-27-2 Buy


 

ktenas

Το εγχειρίδιο τού καθημερινού αντάρτη πόλης
τού Γιώργου Κτενά
Σειρά Αδέσποτα Αλφάδια - Εκδόσεις Ισηγορία - Είδος Πολιτικό, Δοκίμιο.

ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ: Λόγος σημαίνει και αιτία έτσι θα σας δίνουμε συνεχώς γραπτό λόγο, προσπαθώντας να αλφαδιάζουμε αιτίες για άλλο μέλλον.
Μερικές αναλύσεις και ολίγος σκεπτικισμός δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν, αντιθέτως δείχνουν νέους τρόπους, ή άλλους τρόπους, σε πολλές περιπτώσεις καλύτερους -Εδώ τονίζω πως κάθε καλύτερο γίνεται και κάλλιστο και αντιστρόφως αλλά και τα δύο είναι καλύτερα από το προηγούμενο καλό -Το σωστό γίνεται σωστότερο και σωστότατο και μετά σίγουρα γίνεται και σωστότερο από το σωστότατο όταν το σωστότατο θεωρείται πια ως απλώς σωστό. Αυτή η ανάλυση είναι ολίγο περίπλοκη αλλά σκεφτείτε πως όλα τα καλύτερα όταν γίνονται συνηθισμένα ονομάζονται απλώς καλά έτσι από αυτά ως ερευνητές συνεχίζουμε να αναζητάμε και τα επόμενα, θεωρώντας πως αυτά θα είναι σωστότερα από τα προηγούμενα -Ο αγώνας για εξέλιξη σε όλο το σύμπαν (όπως λέει και ο Παρμενίδης) είναι άναρχος, ανοριακός, αμέτρητος και αγέννητος, δηλαδή δεν άρχισε ποτέ αλλά ούτε θα τελειώσει ποτέ είναι συνεχής και αόριστος όπως η ζωή και όλα τα φυσικά φαινόμενα, με άλλα λόγια σε αυτό το σύμπαν δεν έχουν θέση οι δογματικοί, οι συντηρητικοί και οι εμφιαλιστές και γενικώς όσοι πιστεύουν πως δεν αλλάζουν τα όσα γίνονται και θα είναι όλα έτσι όπως τα βλέπουμε για πάντα. Σκεπτόμενος έτσι είχα γράψει πως ουτοπιστές είναι οι όσοι δεν πιστεύουν πως όλα κάποια ημέρα θα αλλάξουν και θεωρούν πολλές αλλαγές ουτοπίες, αυτοί οι αρνητές των αλλαγών είναι τα εμπόδια των νεώτερων καλύτερων ιδεών. Η ίδια η φύση μας δείχνει πως δεν γίνεται να είμαστε πρωτόγονοι αλλά και πάντα θα είμαστε οι αρχαίοι όσων θα γεννηθούν στο μέλλον.
(Είναι άλλο πράγμα οι παρανοϊκές, παράλογες και παράνομες Αρχές και Νόμοι των Κράτων και τα αμφίβολα μέτρα των ανθρώπων και άλλο οι αρχαίοι όλων των λαών και οι αρχές της φύσεως και του σύμπαντος, το οποίο δεν γνωρίζουμε αν άρχισε ή αν δημιουργήθηκε -Η σωστότερη απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι: Δεν γνωρίζουμε. Έτσι ο Παρμενίδης και πολλοί άλλοι είπαν: <<Τον σύμπαν είναι άναρχο, αμεγεθές, αγέννητο και ανοριακό.>>, όπως ακριβώς η ίδια η ζωή όλων.) Ο δε Πλωτίνος είπε πως δεν γίνεται το πρώτο να δημιουργηθεί από κάτι άλλο διότι έτσι δεν θα είναι πρώτο αλλά δεύτερο, έτσι το πρώτο δεν δημιουργήθηκε ποτέ -Εμφανές από την σκέψη αυτήν πως όλα γίνονται χωρίς αρχή και τέλος.
Έτσι οι παντελώς άγνωστες αφανείς εκδόσεις μας ΙΣΗΓΟΡΙΑ εγκαινιάζουν την νέα σειρά βιβλίων ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΑΛΦΑΔΙΑ -χωρίς αρχή και τέλος- με δοκίμια πολιτικά, φιλοσοφίας, κοινωνικά, εγχειρίδια, ιστορικά και πολλά άλλα Αλφαδιάσματα των όσων ψεμάτων μαίνονται και δεσπόζουν εις τις σημερινές πόλεις. Δεν έχουμε φιλοδοξία να κατευθύνουμε και να ελέγχουμε τις γνώμες των ανθρώπων αλλά να δείξουμε και όσες άλλες γνώμες θάβονται διότι δεν συμφωνούν, ή δεν συνδράμουν, με τα δεσποτικά δογματικά αυταρχικά συστήματα παραπληροφόρησης των κρατιστών, οι οποίοι θέλουν όλα να γίνονται συνεχώς με τους ίδιους τρόπους, όπως αυτοί θέλουν, και όχι όπως θέλει η ίδια η ζωή να εξελίσσεται και να αλλάζει συνεχώς για να γίνει καλύτερη και σωστότερη.
Ναι μεν οι πρωτόγονοι ήταν η αρχή για να γεννηθούμε όλοι εμείς, όμως αυτό δεν σημαίνει πως θα δεχθούμε όσα δεχόντουσαν οι προηγούμενοι, διότι ως εξελισσόμενοι πρέπει να γίνουμε καλύτεροι και όχι να διαιωνίζουμε τα όσα λάθη έκαναν λόγω άγνοιας. Δηλαδή κρατάμε τα σωστά και αλλάζουμε τα λάθη και αν κάνουμε εμείς λάθη τα βλέπουν οι επόμενοι και τα αλλάζουν. Έτσι δεν ακολουθούμε τους πρωτόγονους αλλά συμβουλευόμαστε από όσα έκαναν για να μην τα κάνουμε ξανά και συνεχώς, θεωρώντας πως όλα τα χθεσινά είναι καλύτερα από τα σημερινά. Δηλαδή αν έδερναν τις γυναίκες τους πρέπει να τις δέρνουμε και εμείς; Οχι αυτός ο πρωτογονισμός δεν είναι σωστός, δεν τον δεχόμαστε και τον αλλάζουμε. Αν τα σημερινά είναι χειρότερα από τα χθεσινά σημαίνει πως πολλά δεν γίνονται με σωστούς τρόπους και είναι βλαβερά και εμποδίζουν την εξέλιξή μας.
Η σειρά εγκαινιάζεται με το βιβλίο του Γιώργου Κτενά <<Το εγχειρίδιο του καθημερινού αντάρτη πόλης>> με πρόλογο της Χ. Σουγιουλτζή και επίμετρο του Ν. Σκυφτούλη.
Δελτίο Τύπου: Γλαύκωψ Στέφανος 2019

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιώργος Κτενάς γεννήθηκε τον Οκτώβρη του 1985 στην Αθήνα. Έχει κάνει σπουδές πάνω στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό και τη Δημοσιογραφία. Εργάζεται ως δημοσιογράφος, έχει εκδόσει δύο βιβλία λογοτεχνικού περιεχομένου και ένα παραμύθι πολιτικής θεωρίας, για μεγάλους. Ακόμα, έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή θεατρικού έργου και έχει γράψει τα κείμενα για την παράσταση του Θεάτρου Σκιών "Ο Καραγκιόζης δημοσιογράφος".

ISBN: 978-618-5214-32-6 - Σελίδες 118 - Διαστάσεις 21χ14 Αγορά


Αναστάσης Ι. Πατσιλινάκος

Surreal Taboo

Είδος: Μυθιστόρημα.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ: Η μοναδικότητα ενός δακτυλικού αποτυπώματος οφείλεται στo ανεπανάληπτο δερματογλυφικό ενός δακτύλου. To δερματογλυφικό ως γενική σχεδιαστική δομή –τόξο, ελατοειδές τόξο, ωλένιος βρόχος, κερκιδικός βρόχος, κυκλικός στρόβιλος, ελλειψοειδής στρόβιλος, ελικοειδής στρόβιλος, στρόβιλος με πλευρικό θύλακα, δίδυμος βρόχος– κληρονομείται δίχως ολοκληρωμένες αυλακώσεις. Κατά την εμβρυακή ζωή είναι ένα γενικό πρότυπο δερματογλυφικού. Ένα πρωτόλειο γενετικό σχέδιο, που θα εξελίσσεται μοναδικά κατά το υπόλοιπο της κύησης, μέχρι να ολοκληρωθεί. Άρα, το οριστικό δακτυλικό αποτύπωμα που αφήνει ένα δάκτυλο σε μια επιφάνεια είναι μια τυχαιότητα. Μια γη από ψηλά. Η γη του Surréal Taboo και του ζεβρομονόκερου.

Βιογραφικό: Ο Αναστάσης Ι. Πατσιλινάκος γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Φοίτησε στη Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Λυκούργου Σταυράκου, καθώς και στις Δραματικές Σχολές Κώστα Καζάκου και Θέατρο των Αλλαγών. Πριν καταπιαστεί σοβαρά με τη συγγραφή, παρακολούθησε σεμινάρια δημιουργικής γραφής και σεναρίου στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) και στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Μετάφρασης (ΕΚΕΜΕΛ).
Εργάστηκε επί δεκαπέντε χρόνια στον τραπεζικό κλάδο, ενώ σήμερα απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα και φοιτά στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ). Παράλληλα με την εργασία του και τις σπουδές του, γράφει, ζωγραφίζει και παρακολουθεί θέατρο και κινηματογράφο.
To 2014, με το ψευδώνυμο Αναστάσης Ι. Παλατσάς, εξέδωσε το πρώτο μυθιστόρημά του, με τίτλο "ΚΕΦΑΛΙ ΑΝΤΡΟΣ" (εκδόσεις Μπαρτζουλιάνος). Το 2018 εξέδωσε το δεύτερο βιβλίο του, μία συλλογή διηγημάτων, με τίτλο "ΔΙΗΝΕΚΕΣ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ" (εκδόσεις Κέδρος). Την ίδια χρονιά εξέδωσε το τρίτο βιβλιο του, μία νουβέλα, με τίτλο "SURREAL TABOO" (εκδόσεις Ισηγορία).

ISBN: 978-618-5214-20-3 - Σελίδες 42 - Διαστάσεις 17χ12 - Αγορά


Γλαύκωψ Στέφανος Β. Κουκουλομάτης

glaufx

Ψίθυροι για νεκρούς έρωτες - Ύθλοι άτοποι

Είδος: Δοκίμιο, Ποίηση, Περί Ερώτων Δοκίμιο, Ποιητικό Κοινωνικό Δοκίμιο

Δελτίο Τύπου: Οι εκδόσεις Ισηγορία παρουσιάζουν ένα από τα σημαντικότερα κείμενα της σύγχρονης Ελληνικής λογοτεχνίας ενός από τους σημαντικότερους σύγχρονους cult underground συγγραφείς. Το <<Ψίθυροι για νεκρούς έρωτες>> ως σήμερα τυπώθηκε πολλές φορές από το 1999. Η σημερινή βελτιωμένη έκδοση είναι η τελική μορφή του. Ως σήμερα έχει τυπωθεί σε περισσότερα από 6.000 αντίτυπα και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα δείγματα σκοτεινής λογοτεχνίας. Δεν είναι βιβλίο ελαφριάς εύπεπτης ανάγνωσης. Είναι ο καθρέπτης των αδικιών και της παράνοιας των ανθρώπων καθώς προσπαθούν να κερδίσουν το αγαθό και την αρμονία. Σκάβει βαθιά σε αυτήν την άγνωστη ενέργεια ονομαζόμενη ψυχή και τις πράξεις των ανθρώπων. Είναι κυνικό και σε πολλές περιπτώσεις ακραίο για να ταράξει τα ύδατα του βόρβορου και μας βγάλει από τον λήθαργο και την κόλαση του μυαλού μας. Θίγει πολλά βλακώδη μικροπρεπή καθημερινά κοινωνικά και πολιτικά γεγονότα των ανθρώπων συγκρίνοντας αυτά με την αναζήτηση τού τέλειου έρωτα των άδικων, των ψευτών και των δόλιων αλλά και διπλωματών, οι οποίοι θεωρούν πως έχουν δυνατότητα να γευθούν έρωτα μέσα από τις αδικίες και τον βόρβορο του μυαλού τους και τις κακόβουλες  καθημερινές πράξεις τους. Έτσι νομίζουν οι περισσότεροι. Ως σήμερα ολίγοι συγγραφείς τόλμησαν να κρίνουν με τέτοιο κυνικό τρόπο τα ερωτικά δρώμενα των ανθρώπων. Αλλά τους αξίζει διότι ο έρωτας είναι αλήθειες και δεν γίνεται οι αδικούντες οι ψεύτες οι απατεώνες και οι δόλιοι να γευθούν μέσα από τις πράξεις τους κάτι τόσο αγαθό όσο ο έρωτας. Με άλλα λόγια αξίζει σε όλους μας αυτή η σκληρή και κυνική κριτική των πράξεών μας πριν θεωρήσουμε πως με όλη αυτή την κακία τις απάτες και την αδικία γίνεται να δούμε την αλήθεια και το φως του έρωτα να μας φωτίζει με την δύναμη όλων των αστέρων των αμέτρητων γαλαξιών και πέρα από όλα αυτά τα αμέτρητα, διότι ναι είναι ερωτισμός της φύσεως όλα όσα έγιναν γίνονται και θα γίνουν, απλώς πολλοί δεν νοιάζονται ούτε βλέπουν την αξία και την αρμονία της φύσεως και του ερωτισμού, ρημάζοντας έτσι την ζωή τους αλλά και τις ζωές άλλων ανθρώπων αλλά και όλων των ειδών ζωής του πλανήτη. 

Περί Ερώτων Δοκίμιο, Ποιητικό Κοινωνικό Δοκίμιο
6η Βελτιωμένη έκδοση

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ:

Καθαρό σκοτάδι, χωρίς λευκές ανταύγειες, εις τα βάθη τών χαμένων ψυχών. Αγάπη είναι κάθε πρά­ξη, η όποια δύναται να γίνει και φως και σκοτάδι, το οποίο μασουλάει επί αιώνες μετά τα πτώματα και την σκόνη, όση αφήνουν καθώς μοιράζονται πάνω εις το σώμα της μητέρας Γης.

Ήπιαμε γάλα από τα στήθη, ή μας έθρεψαν με βλα­βερά χυμικά οι πολυεθνικές εταιρίες; για να μας σώ­σουν από την ανθρωπιά... και έτσι να γίνουμε στραβή και παράλογη κοινωνία, η οποία δεν γνωρίζει το φυ­σικό και το σωστό και ζητά τα άκυρα και τα απάνθρω­πα. Διότι η φύση κάνει λάθη και όλα τα όσα δημιουρ­γήθηκαν είναι λάθη τα οποία οι πολυεθνικές εταιρίες και οι επιστήμονες καλούνται να διορθώσουν.

Όσοι γνωρίζουν τις αδυναμίες και τις ανάγκες μας και μας βλάπτουν για να κερδίσουν χρησιμοποιώντας αυτές, είναι ανάξιοι και σκουπίδια των πόλεων.

Αμαυρή αλήθεια αφανής:
Οι στρατοί και τα όπλα δεν καλλιέργησαν την γη,
αντιθέτως έκαψαν την γη και αφάνισαν σοδειές.
Δεν μαγειρεύουμε πίνακες και γλυπτά,
ούτε αριθμούς και λογαριασμούς τραπεζών
Η πραγματική χρήσιμη εργασία γίνεται τροφή.
Οι υπολογισμοί και τα δάνεια δεν τρώγονται
Οι δόλιες ομιλίες, τα κηρύγματα και η ρητορική
δεν ψήνονται, ούτε βράζονται
Αν ταΐσουμε τα παιδιά μας
με αριθμούς υποσχέσεις και συμβόλαια

θα πεθάνουν από ασιτία...!

Βιογραφικό: Ο Στέφανος Γλαύκωψ Β. Κουκουλομάτης ζωγραφίζει γράφει και παίζει μουσική από τις αρχές της δεκατίας του 1980. Ως σήμερα τυπώθηκαν περίπου 80 βιβλία του μόνο στην Ελληνικη γλώσσα, έχουν κυκλοφορήσει περίπου 80 CD, Κασσέτες, LP Vinyl και digital releases με την μουσική του σε όλη την γη και έχει διοργανώσει περίπου 40 ατομικές εκθέσεις με έργα του σε διάφορε πόλεις της Ελλάδας. Επίσης εκδίδει την εφημερίδα Ισηγορία. Από το 1980 διατηρεί την δισκογραφική CAPP-Glaufx και τον Εκδοτική Παράγκα Ισηγορία – Χθών.

ISBN: 978-618-5214-23-4 - Σελίδες 80 - Διαστάσεις 24χ17 Αγορά


Αντώνης Λ. Πέππας

Έλληνες Αναρχικοί (1890-2015)

Είδος: Ιστορικό, Πολιτικό, Δοκίμιο.

Δελτίον Τύπου: Θα θυμάστε τι έλεγαν οι Πυθαγόρειοι <<Να τα έχετε όλοι όλα>> -Γιατί το έλεγαν; Τι ήξεραν το οποίο οι σημερινοί αγνοούν-, αλλά και πολλοί θα γνωρίζετε τις λέξεις Αλληλοβοήθεια, Συνάνθρωπος, Ισομοιρία, Ισοκτημοσύνη και Ισηγορία. Αυτά είναι η Αναρχία και όχι όλα τα άλλα, τα όσα κακώς και δολίως πολλοί διαδίδουν και υποστηρίζουν. Σήμερα η Αναρχία δεν περιορίζεται μόνο στα ανθρώπινα δικαιώματα όλων αλλά και στα δικαιώματα όλων των άλλων ειδών ζωής τα οποία έχουν γίνει σκλάβοι των ανθρώπων. Θυμάστε τι έλεγαν οι προσωκρατικοί για τον πανψυχισμό και την πανσπερμία: <<Όποιος θεωρεί πως τα φυτά δεν είναι ζωντανά είναι ανόητος>>, αυτή η φράση ειπώθηκε πριν από 2600 χρόνια περίπου –εσείς πόσο έχετε εξελιχθεί από τότε;

Η λέξη <<Αναρχία>> (Anarchy) στα Ελληνικά σημαίνει <<Χωρίς Εξουσία>> (αυτή είναι η σωστή μετάφραση) και για πρώτη φορά γίνεται αναφορά στο έργο <<Επτά Επί Θήβαι>> (467 π.χ.) του Αισχύλου. Με βάση το έργο αυτό οι αρχαίοι Έλληνες είχαν προτείνει έναν νέο τρόπο ζωής προσαρμοσμένο όχι με τους γραπτούς νόμους του κράτους και αρχηγούς, αλλά με τους φυσικούς κανόνες που κάθε άνθρωπος κατέχει δικαιωματικά από την γέννησή του. Αλλά για τους περισσότερους η λέξη <<Αναρχία>> σημαίνει ακαταστασία ή ανομία λόγω της πολιτικής προπαγάνδας των εξουσιαστών και των ΜΜΕ. Αντιθέτως οι αναρχικοί είναι οι συνειδητοποιημένοι κοινωνικώς μορφωμένοι πολίτες από κάθε κοινωνική τάξη οι οποίοι δεν χρειάζονται νόμους και τρόπους επιβολής αυτών για να κάνουν τα σωστά. Αλλά και ταυτοχρόνως διαφωνούν παντελώς με τα σύγχρονα νομικά συστήματα τα οποία στο μεγαλύτερο ποσοστό τους είναι απάνθρωπα δόλια και άδικα.

Απόσπασμα: Ο λόγος που κατοικεί μέσα μου με σπρώχνει πάντα να γράφω και να τραγουδάω τους ρομαντικούς, ουτοπικούς και ονειροπόλους, που αγωνίζονται να δώσουν στις μεγάλες μάζες του κόσμου μια ιδανική κοινωνία. Αγώνας δύσκολος, γιατί κανένα μεγάλο σύνολο λαών δεν σχεδιάστηκε σύμφωνα με τις αξίες του αναρχισμού. Όμως πολλές από τις ιδέες τους υλοποιήθηκαν από άλλους πολιτικούς σχηματισμούς, που άσκησαν εξουσία κάνοντας τον κόσμο καλύτερο όπως: συνεταιριστικό κίνημα, νέα παιδαγωγική, ελεύθερος έρωτας, κ.α.. Η Αναρχία στην Ελλάδα εμφανίστηκε καθυστερημένα, όταν είχε πλέον χάσει τη δροσιά της και οι εργατικές συνθήκες είχαν βελτιωθεί στο καπιταλιστικό σύστημα. Εμφανίστηκε σαν μια συνιστώσα του τότε αναπτυσσόμενου σοσιαλιστικού κινήματος στα τέλη του 19ου αιώνα. Αυτονομήθηκε μετά τη ρήξη με τον Μαρξισμό που έγινε στη Διεθνή Ένωση των Εργαζομένων, γνωστή και σαν Α΄ Διεθνής. Εξαφανίστηκε μετά την επικράτηση του Μαρξισμού - Λενινισμού και του ΚΚΕ στο ελληνικό πολιτικό γίγνεσθαι και θανατώθηκε από το καθεστώς του Ιωάννη Μεταξά.

ISBN: 978-618-5214-05-0 - Σελίδες 300 - Διαστάσεις 21χ14 - Αγορά

 


karya

Νικόλας Βερνίκος

vernikos

Καρυά Λευκάδας 1827-1829 - Νοταριακά κείμενα

Είδος: Ιστορικό, Έρευνα, Συμβολαιογραφικό

Αμφικτυονία Ακαρνανών 2019.
Συμβολαιογράφοι της εξοχής.
Συμβολή στην έρευνα της ιστορίας της Καρυάς.
Βιβλίο συμβολαίων μεταξύ ζώντων του νοταρίου Καρυάς Θεόδωρου Π. Κατωπόδη 1827-28 με συμπληρωματικές σημειώσεις και αναφορές από το νοταριακό βιβλίο τού Κωνσταντίνου Ν. Σταύρακα, το βιβλίο του Θεόδωρου Κατωπόδη και του Θεόδωρου Θερμού.

Βιογραφικό: Ο Νικόλας Βερνίκος είναι επίτιμος καθηγητής του τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας με διδακτικό τομέα την ανθρώπινη οικολογία στο πανεπιστήμιο Αιγαίου. Κατά το παρελθόν δίδαξε στη Βενσέν στο Paris 8, στο Κολλέγιο Σίλερ και στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου, όπως και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Υπηρέτησε στην ΟΥΝΕΣΚΟ και είναι μέλος της Αμερικανικής Ανθρωπολογικής Εταιρίας.

Διακρίσεις:
Μόνιμος διεθνής υπάλληλος (ερευνητής-ειδικός προγράμματος της UNESCO 1976-1980)
Μέλος της Συγκλήτου (εκλεγμένο) Πανεπιστημίου Παρίσι 8
Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών (1986-1993)

Άλλα έργα του:
(2012) Βόνιτσα, Εναλλακτικές Εκδόσεις
(2009) Πολιτειακά αρχέτυπα και πολιτική αρχετύπων, Έλλην
(2007) Το σχέδιο αυτονομίας της Πελοποννήσου, Συλλογή
(2004) Μανδαίοι, Ιάμβλιχος
(1997) Το σχέδιο αυτονομίας της Πελοποννήσου, Τολίδη Αφοί
(1975) Η Ελλάδα μπροστά στη δεκαετία του '80, Εξάντας

ISBN: 978-618-5214-31-9 - Σελίδες 264 - Διαστάσεις 24χ17 Αγορά